Individuele sessie met paarden

Tijdens de individuele sessie wordt er met coachee, degenen die begeleidt wordt, en paard gewerkt. Er kan op gedrags-, psychosociaal en/of systemisch niveau worden gewerkt.

Hier bij kunnen verschillende  hulpverleningsmethoden toegepast worden. Bij  individuele coaching draait het in wezen om verandering. Wie ben je! Ontdek je zelf! Wie wil je zijn!

 

Mensen kunnen door allerlei omstandigheden in een fase van hun leven komen waarin het nodig en nuttig is om zichzelf tegen het licht te houden, gerichter met zichzelf in gesprek te gaan. Soms kan een arbeidsconflict een reden zijn, maar ook stress, een  burn-out, vastlopen in de functie of een reorganisatie kunnen maken dat het verfrissend en patroondoorbrekend kan zijn om een coach in het persoonlijk proces te betrekken.

Groeps sessie met paarden

Tijdens groepssessies staat de groepsdynamica centraal.  Op een originele manier krijgt u tijdens de groepssessie als groep inzicht in communicatieve vaardigheden, interne communicatie, patronen van samenwerken en leiding geven en ontvangen. Teambuilding in de natuur: Heerlijk met de Paarden,  even weg van de werkroutine,  gaat u als groep of team op onvergetelijke wijze met de paarden aan het werk en leert u van en met elkaar!

 

Wat kun je verwachten:

 • Inzicht in je kwaliteiten en die van andere teamleden
 • Je functie binnen het team
 • Eventuele spanningen binnen het team
 • Besluitvormingsprocessen binnen het team
 • De manier van samenwerken en hoe je dit kunt verbeteren.

 

Als team leer je samen te werken met het paard. Bij de eerste ontmoeting met het team (“de kudde”) wil het paard weten of het veilig is om zich aan te sluiten. Een paard reageert hiermee vanuit zijn natuurlijke gedrag als vlucht- en kuddedier. Het aansluiten bij een groep verhoogt zijn overlevingskansen. Want een paard dat alleen is, is een gemakkelijke prooi voor roofdieren. Met zijn zeer subtiele manier van waarnemen, voelt het paard direct waar spanningen in het team zijn. Daar waar de druk het grootst is, reageert het paard op.

 

Deze Groepssessies zijn maatwerk en worden in samenwerking met Zorgmanege Stal Starro georganiseerd.

Er zijn diverse mogelijkheden voor groepssessies bij Equuscaballus-paardencoaching in samenwerking met Zorgmanage Stal Starro.

 

Kiest u voor een enkele groepssessie of kiest u voor een dagvullend programma dat volledig in het teken staat van teambuilding. Wij helpen u graag bij het samenstellen.

 Denk aan Sessie Teamcoaching met paarden op unieke locatie in combinatie met:

 • koffie, thee en iets lekkers (dagdeel).
 • aansluitend Lunch of Diner.
 • een afsluitende borrel.
 • In combinatie met vergadermogelijkheid.

 

Laat uw wensen en ideeën aan ons weten en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Therapeutisch wandelen met paard

Therapeutisch wandelen  met een paard,  is op een ontspannen manier wandelen in de natuur. Samen, jij, het paard en de coach, gaan  letterlijk op weg om in gesprek te gaan over jouw vraag. Tijdens de gesprekken in de natuur ontstaat er in de wisselwerking met het paard ruimte om te voelen, te denken en in contact te komen met je eigen behoeften en verlangens.

 

Het letterlijk in beweging zijn, het contact met het paard, de coach en het voortdurend veranderend landschap, zetten mentale veranderprocessen in gang. Bijkomend biologisch voordeel is dat het lichaam tijdens het wandelen Endorfine aanmaakt, een lichaamseigen stof (neurotransmitter) die een positief gevoel geeft. Natuurelementen dienen als metafoor en helpen je om inzicht te krijgen in, en woorden te geven aan, je huidige of gewenste situatie.

 

De wandeling duurt ongeveer 60 min

 Wat kan wandeltherapie met het paard in de natuur voor jou betekenen?

 • vermindering van piekeren en meer rust in je hoofd
 • vermindering van stress en spanning
 • verbetering van concentratie en focus
 • meer inzicht , helderheid en inspiratie op een ontspannen manier
 • andere inzichten: even niet praten maar om je heen kijken, vraag en antwoord echt laten bezinken, leidt vaak tot andere inzichten dan de gebruikelijke automatische respons.