Coaching

Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal. Ze voelen feilloos aan hoe jij je voelt en waar je pijnpunten zitten. 

 

Wanneer een persoon bij het paard in de ruimte komt, beschouwt het paard die persoon, na het scannen, als een onderdeel van zijn kudde en gaat reageren op de energie van deze persoon.

Dit is een manier waarop paarden communiceren in de kudde. De kleinste non-verbale signalen worden door paarden opgemerkt. Ze voelen haarfijn aan wat er speelt. Bij het paard worden eigen twijfels en angsten zichtbaar en zal de oplossing zich aandienen. Het paard kan de menselijke lichaamstaal  feilloos lezen en spiegelen en corrigeren.

 

Paarden leven in het hier en nu en reageren daarom objectief. Het fijne aan paarden is dat ze oordeel loos zijn en je dus nooit zullen veroordelen. Wat ze wel kunnen, is een veilige omgeving creëren. Zo kun je samen met het paard aan je zelf te werken.

 

Wat wij doen is het lezen en vertalen van wat het paard met haar gedrag in reactie op jou aangeeft. Je ervaart de gevolgen van je gedrag direct door het spiegelen van wat het paard met je doet.

 

In verschillende sessies leer je hoe je non-verbaal kan communiceren en hoe het paard hier op reageert. Op die manier krijg je inzicht in je eigen gedrag en in de manier hoe je  je gedrag kunt veranderen, aanpassen en verbeteren.